Hoppa till huvudinnehåll

Snabbare barnskydd i Hangö

Närbild på tom gunga i lekpark.
Närbild på tom gunga i lekpark. Bild: Yle Gunga,barn far illa

Barn som behöver skydd har fått det lite bättre under det här året i Hangö. Staden har lyckats ta i barnskyddsanmälningar snabbare än året innan, mycket tack vare en bättre personalsituation inom barnskyddet än tidigare.

Staden fick under tiden januari-juni i år in över 80 barnskyddsanmälningar. Socialarbetarna började behandla samtliga anmälningar inom 7 dagar så som lagen kräver. Behovet av barnskydd skall utredas inom tre månader. I Hangö fanns det fem fall av 83 där behovsutredningen inte var klar på den tiden. Orsakerna var till exempel sjukdom eller samarbetsproblem.

Grundtrygghetsnämnden vill nu ha en noggrannare förklaring på varför barnskyddsbehovet i de här fallen inte utreddes inom utsatt tid. För nästa år föreslår nämnden att Hangö för flera socialarbetare så att det inte blir så dyrt med barnskyddet. I dag köper staden mycket tjänster utifrån och det kostar.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland