Hoppa till huvudinnehåll

Inget tredje SFP-mandat i S:t Karins

Åsa Gustafsson, SFP
Åsa Gustafsson på väg att bli SFP:s röstmagnet. Åsa Gustafsson, SFP Bild: Yle/Nina Bergman åsa gustafsson

Sannfinländarna steg upp till tredje största parti i S:t Karins tack vare att partiet ökade sitt väljarunderstöd med nästan tio procentenheter. SFP såg länge ut att vara på väg mot tre mandat, men fick till slut nöja sig med de två som man även hade tidigare.

Samlingspartier och SDP är fortsättningsvis klart störst i S:t Karins med sexton respektive tolv mandat, medan Sannf liksom De gröna erövrar sex platser. I det förra kommunalvalet fick Sannf in en ledamot.

Åsa Gustafsson är SFP:s nya röstmagnet i S:t Karins och får partisällskap i fullmäktige av Margita Kylkis. Ralph Fröberg (SFP) var den första som fick nöja sig med suppleantplats.

Resultat i S:t Karins

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland