Hoppa till huvudinnehåll

Kontrollräkning i Raseborg, lotten avgör i Sjundeå

Samlingspartiets valvaka på socis i karis
Samlingspartiet i Raseborg kan mista en plats till De gröna Samlingspartiets valvaka på socis i karis Bild: Yle/Fia Doepel socis

I kommunerna pågår nu kontrollräkningen av rösterna i kommunalvalet.

För vissa kandidaters del är läget mycket spännande då det kan hänga på en röst ifall man blir invald eller inte.

Till exempel i Raseborg avgör kontrollräkningen om det är De grönas Maija-Liisa Kairo eller Samlingspartiets Erkki Rissanen som väljs in i fullmäktige. Enligt räkningen på valdagen är det Rissanen som väljs in, men en röst kan förändra det här.

I Sjundeå är kontrollräkningen klar. Där står det nu klart att det blir lottdragning mellan två Samlingspartister. Den ena kommer in medan den andra blir utanför. Både den omstridde Heikki Valtavaara och den tidigare Obundna Kari Vierinen har fått 41 röster var.

I Hangö gav kontrollräkningen inga betydande förändringar.