Hoppa till huvudinnehåll

Livsfarligt skämt i Seinäjoki

Matmarknad i Ingå
Kapsaicin förekommer naturligt i chilifrukter Matmarknad i Ingå Bild: YLE / Patrik Rosström chili

En grupp ungdomar i Seinäjoki utförde natten mot söndag ett praktiskt skämt som kunde ha fått mycket allvarliga följder. Gruppen penslade en kapsaicinhaltig lösning på WC-handtag och bensinpumpars pistoler på en servicestation i Seinäjoki.

Enligt polisen överskrider dådet klart gränsen för tanklöshet. Kapsaicin är det ämne som orsakar den brännande smaken i chilifrukter. Om en person med allergi mot kapsaicin hade rört i de bestrukna handtagen, så hade det kunnat få livshotande följder.

Åtminstone två personer som besökt ABC-stationens WC måste uppsöka akutmottagningen efter att ha fått lösningen på huden. Bägge fick symptom i form av svullnad och irritation på huden, men kunde efter ett par timmar åka hem.

Polisen ber personer som har fått symptom av kapsaicintilltaget, eller ha förorsakats kostnader av det, att ta kontakt under tjänstetid på telefonnumret 0400 762 009.

Polisens pressmeddelande: Teinitempaus vei kaksi henkilöä ensiapuun Seinäjoella

Läs också