Hoppa till huvudinnehåll

Åbolänning dömd för sexuellt utnyttjande av barn

Ärendet behandlades i Egentliga Finlands tingsrätt. Bild: YLE turun oikeustalo

En 40-årig man från Åboland har gjort sig skyldig till sexuellt utnyttjande av barn.

Brottet skedde i juli 2011 på en segelbåt i Gustavs, där två vuxna och två elvaåriga flickor befann sig på mannens båt. På natten hade mannen kommit in i flickornas hytt. Han hade bland annat pratat om saker med sexuell anspelning och han hade bett flickorna röra vid hans könsorgan. Händelsen varade i cirka 2,5 timmar.

Egentliga Finlands tingsrätt dömde mannen till åtta månaders villkorligt fängelse. Han ska också betala 2000 euro var till offren för deras lidande, och 1600 euro för läkarkostander. Målsägandes namn är hemliga i 60 år.

Turun Sanomat var först med att berätta om domen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland