Hoppa till huvudinnehåll

7. Elin Häggblom, Karleby, 21 år

- Jag vill bli Finlands lucia för att jag tror att jag har någonting att ge som lucia. Jag är väldigt glad och social och jag tror jag har den utstrålning som lucia ska ha. Jag vill glädja människor och jag känner att sången är en gåva som jag har fått som jag kan glädja människor med. Jag vill jättegärna använda den, säger Elin Häggblom.


- Lucia är viktig för att hon sprider glädje. I den här mörka tiden behöver människor få hopp och få känna kärlek. Sommaren är kärlekens årstid, men också nu får de känna att de är älskade och sedda, att det är någon som ser dem, säger Elin.

Om Elin skulle få skriva en ny vers till Luciasången skulle hon skriva om att lucia kommer och visar att människor är värdefulla.

- Jag vill visa hur mycket lucia bryr sig om människor.

Elin studerar till musiklärare vid Sibelius-Akademin och jobbar som assistent åt en rullstolsbunden kompis.

Radiointervju: Bengt Bergqvist.
Videointervju: Min Morgon.

Alla presentationer av årets luciakandidater hittar du på Svenska Yles luciasida.

Läs också

Nyligen publicerat - Lucia