Hoppa till huvudinnehåll

Oklart kring hästbyn i Ingå

Maiju Ahti med häst
Hästbyn planeras i Innanbäck Maiju Ahti med häst Bild: Yle/Veronica Montén ahti maiju

Hästbyplanerna i Ingå kritiseras av Nylands förbund. Med tanke på samhällsstrukturerna i Ingå är placeringen av hästbyn ofördelaktig, poängterar förbundet.

I detaljplanerna för hästbyn i Innanbäck planeras drygt 20 småhus i anslutning till hästhobbyer. Nylands förbund påpekar att det inte har utretts hur bebyggelsen inverkar på omgivningen. Det är inte heller klart hur det inverkar på generalplanen för Ingå som är under arbete.

Eftersom den närmaste servicen finns i Ingå kyrkoby och kollektivtrafiken är närmast obefintlig innebär det att invånarna kommer att uträtta sina ärenden med privata bilar, konstaterar Nylands förbund.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland