Hoppa till huvudinnehåll

Silja Europa flyttar till Tallinntrafiken

Silja Europa-båt Bild: Tallink båt,europa,fartyg,line,silja,silja europa,silja line

Passagerarfartygen Silja Europa och Baltic Princess byter linjer i början av nästa år. Det betyder att Silja Europa börjar trafikera på rutten Helsingfors-Tallinn och Baltic Princess börjar trafikera på rutten Åbo-Stockholm.

Enligt kommunikationschef Marika Nöjd kommer det här i viss mån att påverka trafiken, eftersom fartygen kommer att gå på dock i samband med bytet. Tallink Silja kommer inom kort att meddela närmare datum för bytet och vilka avgångar det är som berörs av bytet.

 • EU-ledarna undvek frågan om nya sanktioner mot Ryssland

  Man utesluter ändå inte nya kraftåtgärder mot Ryssland.

  EU:s stats- och regeringschefer tog inget beslut om utökade sanktioner mot Ryssland till följd av landets agerande i Syrien. Men EU-ledarna är beredda att återkomma till frågan om attackerna mot civila inte upphör.

 • Attraktivt skolhus i Lovisa väntar på köpare

  Valkom kvartersskola har varit till salu i snart två år.

  Bara fyra av Lovisa stads tio fastigheter på stadens försäljningslista är sålda. En av de osålda fastigheterna är Valkom kvartersskola.

 • Extremt låga havsvattnet en gåva från ovan för Östersjön

  Havsvattnet, insjövattnet och grundvattnet är ovanligt lågt.

  Havsvattenståndet är exceptionellt lågt i hela Östersjön, på många håll en halvmeter lägre än normalt. För Östersjön är det här goda nyheter - lågt vatten ökar förutsättningar för saltpulser.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland