Hoppa till huvudinnehåll

Silja Europa flyttar till Tallinntrafiken

Silja Europa-båt Bild: Tallink båt,europa,fartyg,line,silja,silja europa,silja line

Passagerarfartygen Silja Europa och Baltic Princess byter linjer i början av nästa år. Det betyder att Silja Europa börjar trafikera på rutten Helsingfors-Tallinn och Baltic Princess börjar trafikera på rutten Åbo-Stockholm.

Enligt kommunikationschef Marika Nöjd kommer det här i viss mån att påverka trafiken, eftersom fartygen kommer att gå på dock i samband med bytet. Tallink Silja kommer inom kort att meddela närmare datum för bytet och vilka avgångar det är som berörs av bytet.

Kommentarer

 • Massivt stimulanspaket i Japan

  Också penningpolitiken väntas bli lättare.

  Japans premiärminster Shinzo Abe meddelade i dag om ett enormt stimulanspaket för att få fart på ekonomin. Stimulanspaketet går på 28 biljoner yen, cirka 240 miljarder euro.

 • Musikfestspelen Korsholm körde igång

  Pågår i Österbotten och gör också ett besök i Umeå.

  Idag, onsdag, inleddes Musikfestspelen Korsholm med en gratiskonsert i Rewell Center. Namnet till trots blir det musik i en veckas tid på olika håll i Österbotten och också på andra sidan Kvarken i Umeå.

 • EU-kommissionen för striden med Polen vidare

  Polens regering negligerar fortfarande rättsstatsprincipen.

  EU bannar igen Polen och landets behandling av författningsdomstolen, och ger Polen tre månader tid att åtgärda problemen. EU-kommissionen gav på onsdagen en ”rekommendation” gällande Polens försummande av rättstatsprincipen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland