Hoppa till huvudinnehåll

Janez Janša vittnade i Patriarättegång

Bild: STRINGER före dett premiärminister

Sloveniens premiärminister Janez Janša har vittnat i den österrikiska muträttegången om den finländska försvarskoncernen Patria. Janša förnekar att hans parti skulle ha varit inblandad i affären då Patria sålde 135 pansarfordon till Slovenien.

Janša säger också att han inte känner de män som åtalas för att ha förmedlat mutor från Patria till Slovenien.

Det pågår också en muträttegång om affären i Slovenien. Det blev stor uppståndelse kring affären när misstankar uppdagades om att Patria skulle ha mutat slovenska tjänstemän och den politiska ledningen i Slovenien.

Finska staten är majoritetsägare i Patria som tillverkar bland annat pansarfordon och vapensystem.

Läs också:

Patria utdöms i korruptionsrapport
Patria: Inga nya pansarfordon till Slovenien
Patria-affären: Grova mutbrott misstänks