Hoppa till huvudinnehåll

Relationskliniken dryftade problem i samliv och arbete

Sexuellt trakasseri, mobbning, familjevåld och skilsmässor. Relationskliniken var ett program som diskuterade och improviserade fram olika vardagssituationer tillsammans med experter, publik och skådespelare.

Relationsklinikens idé var att interaktivt, med publikens och experters hjälp diskutera vardagliga problem i familj, samliv och på arbetsplatser. Som hjälp hade man skådespelare som spelade upp de olika lösningarna och situationerna. Trots att en situation ser helt låst ut kan det finnas olika slag av lösningar.

I det första klippet är temat allvarligt: våld i parförhållanden. Med humor, men också allvar, diskuterar man fram olika slags lösningar. Och framför allt funderar gruppen på hur man ska göra om man upptäcker tecken på familjevåld.

I de andra klippen diskuteras problem som kan uppstå på arbetsplatserna: mobbning och sexuella trakasserier.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.