Hoppa till huvudinnehåll

Centerinitiativ om privata bordeller

Red light district i Amsterdam
Red light district i Amsterdam Bild: AP Graphics Bank prostitution,sexköp

Privata bordeller borde tillåtas i Finland - det tycker en av distriktsordförandena inom Centerns ungdomsorganisation.

Alena Santalainen som leder Helsingforsdistriktet skriver i ett blogginlägg för Uusi Suomi att man kunde legalisera bordeller i Finland. Enligt henne kunde man ta modell av Österrike, där bordeller tillåts som privatföretag.

Santalainen skriver att i så fall kunde varje kommun ta ställning till om man tillåter bordeller eller inte och det kunde vara kommunens uppgift att övervaka bordellerna, så att arbetstagarna jobbar där frivilligt, har tillgång till hälsovård och att företaget betalar sina skatter.

Santalainen understryker att det här handlar om hennes egna åsikter, inte ett ställningstagande från Centerns ungdomsförbund.