Hoppa till huvudinnehåll

Katt räddade liv, blir film

Bild: Skärmdump från Bobs Facebook-grupp a street cat named bob

I den här lite udda artikeln hyllar vi en katt. Vi lovar att det är på sin plats.

Den här veckan gör serien Kattuellt (där vi djupanalyserar veckans roligaste kattvideo) ett avbrott. I den här specialnotisen hyllar vi en katt som visar att alla hundar är förlorare. Katten är människans bästa vän.

Vändpunkten i livet

James Bowen träffade katten Bob på Londons gator. James har varit djupt nere i drogträsket, beroende av heroin och hemlös. När han träffade katten Bob försökte han ta sig ur beroendet. Bob blev hans räddning eftersom katten gav honom kärlek och stöd. Katten Bob var också i dålig skick och hemlös när Bob tog sig an honom. Bob följde James när han uppträdde som gatumusikant på Londons gator, de blev ett oskiljaktigt par och en del av gatubilden.

Idag har James fått ordning på sitt liv och historien om Bob har blivit bok och ska snart bli film. Här gästar James och Bob morgontv.

Nyligen publicerat - X3M