Hoppa till huvudinnehåll

Tervos "Paskavaara"-blogginlägg sprids i sociala medier

Författaren Jari Tervo säger sin åsikt om Talvivaara. Bild: Yle tervo

- Mina kunskaper i gruvdrift placerar sig någonstans mittemellan total okunskap och några självklarheter. Mera behöver jag inte heller veta. Jag känner nog igen en katastrof när jag stöter på den, skriver författaren Jari Tervo i ett blogginlägg rubricerat Paskavaara på Yle.fi, som nu sprids i de sociala medierna.

Jari Tervo hånar i sitt inlägg beslutsfattare och myndigheter, som stått maktlösa inför läckaget från avfallsbassängen i Talvivaara.

- Livsfarlig skit rann mot folks stränder, men de politiker som folket valt och de myndigheter som formellt är fantastiskt kompetenta följde med situationen med en långsam blick. Borde man månne ta till extremt radikala åtgärder? Borde man be om en utredning på måndag morgon efter att ämbetstiden börjat?, ironiserar Tervo.

Läs hela blogginlägget på finska.