Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk Tisdag - tenoren Nial Chorell i Musikväktarna

Den irländsk-finlandssvenska tenoren Niall Chorell är gäst i Musikväktarna på tisdag. Niall är född och uppvuxen i Dublin och har fått sin utbildning vid Sibelius-Akademin. Radio Vega kl. 19.30.

Klassisk tisdag inleds medAmadeus kl. 18.03. Amadeus har temat Den första snön och tar upp musik som associerar till den första snön och till sångsvanarnas flyttning söderut. Det blir musik av Elliott Carter som avled 103 år gammal och en världspremiärinspelning med Helsingfors stadsorkester.

Den irländsk-finlandssvenska tenoren Niall Chorell är gäst i Musikväktarna på tisdag. Niall är född och uppvuxen i Dublin och har fått sin utbildning vid Sibelius-Akademin. Mest känd är han som oratoriesolist och nu senast som en uppskattad Tamino i Mozarts opera Trollflöjten. Vill du önska dig vokalmusik och samtidigt få en pratstund med Niall så passa på tillfället! Mejla musikvaktarna@yle.fi eller ring 0600 11 12 13 på tisdagskvällen. Programvärd är Bertil Blom.

Konserten kl. 21.10-23.00 bjuder på Grande Finale från Kimitoöns festspel. På programmet står: A.Vivaldi: Violinkonserten "Sommaren". F.Geminiani: Concerto grosso "La Folia". G.F.Händel: Kantaten Crudel tiranno Amor. P.Locatelli: Konsert för fyra violiner. A.Corelli: Concerto grosso op.6/4. För framträdandet står BarockOstrobothnia, dirigent och violinist: Kreeta-Maria Kentala, mezzosopran: Essi Luttinen.
Konserten hölls den 15.7 i Kimito kyrka.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje