Hoppa till huvudinnehåll

Mer träning för Karlebypensionärer

Joggare
Målet är att få äldre att intressera sig för träning Joggare Bild: Eila Haikarainen jogga

Karleby vill få pensionärerna i staden att träna mera. Alla som fyller 65 i år inbjuds att delta i projektet Profy 65+ Kick off, där deras kondition ska kartläggas. Efter tre månaders träning gör man sedan en ny kartläggning.

Målet är att dels att samla information om hur invånarna mår och dels att få dem att intressera sig för träning. På det sättet hoppas beslutsfattarna att invånarna ska vara friskare då de stora åldersklasserna pensioneras.

Redan nu går mer än hälften av vårdresurserna till över 65-åringarna trots att de bara utgör 18 procent av befolkningen. Man räknar med att kostnaderna för äldreomsorgen fördubblas inom 20 år i Karleby om inget förändras.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten