Hoppa till huvudinnehåll

Fasta på sociala medier

Twitter och Facebook
Twitter och Facebook Bild: Yle sociala medier

Sociala medier som Facebook gör människor än dummare, än mer deprimerade. En sak som de flesta undersökningar ändå är överens om, är att sociala medier slukar allt mer av vår tid.

Det är också en av orsakerna till att gruppen Face the Books nu uppmanar till att helt avstå från att använda sociala medier fram till jul. Tiden som blir över ska användas för att läsa böcker i stället.

Fastan på sociala medier pågår i sammanlagt 40 dagar fram till jul. Det är journalisten och ledarskribenten Jan-Erik Andelin som skapat gruppen och enligt honom har början varit en utmaning, precis som när man fastar på mat och dryck.

-Idén med fasta är ju ofta att ändra på sina vanor genom att en tid vara helt utan.

Något motsägelsefullt skapades gruppen Face the Books just i sociala medier, där gruppen lagt ihop en lista med bokrekommendationer. Boklistan innehåller allt från fiktion till fantasy. Gruppen är öppen för allmänheten och Andelin välkomnar alla som vill ha lästips med i gruppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes