Hoppa till huvudinnehåll

ARA och Raseborgs stad grälar om bruksbostäder

Tidigare i höstas sålde staden bruksbostäderna till Muurainen Bild: Yle/Tove Virta bruksbostäderna

En ny konflikt om försäljningen av bruksbostäderna i Billnäs i Raseborg har seglat upp. Det handlar om hyresgästernas ställning efter köpet.

Den här gången är det finansierings- och utvecklingscentralen för boende - ARA - och Raseborgs stad som är oense om när man kan anse att köpet har skett.

Staden har beslutat sälja bruksbostäderna till Olli Muurainens företag Hjärnbruket Oy.

För att Raseborg skulle få sälja bostäderna måste de först befrias från de så kallade aravabegränsningarna. Då ARA gick med på det ställde centralen samtidigt en rad villkor. Bland annat sägs att hyresgästerna ska få bo kvar i två efter försäljningen. Staden kan också erbjuda en ersättande hyresbostad under tiden.

ARA anser att det här gäller från och med att köpet är slutfört. Raseborgs stad tycker att det här är orimligt eftersom besvär har lämnats in mot försäljningen och det kan dröja flera år innan köpet slutförs.

Stadsstyrelsen behandlar frågan i kväll (19.11) och i förslaget sägs att staden hoppas nå en gemensam syn i ärendet så fort som möjligt, men att staden nog uppfyller sin skyldighet mot hyresgästerna i vilket fall som helst.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland