Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk tisdag i Radio Vega

Jorma Panula
Jorma Panula Bild: YLE jorma panula

Tisdagkvällarna i Radio Vega är vigda åt klassisk musik. Amadeus, Musikväktarna och Konserten står på programmet från och med klockan 18.03. Amadeus tar pulsen på Tobias Volkmann och Risto Joost, de två dirigenter som delade på andrapriset i den internationella Jorma Panula-tävlingen förra veckan.

Amadeus kl.18.03:
Amadeus tar pulsen på Tobias Volkmann och Risto Joost, de två dirigenter som delade på andrapriset i den internationella Jorma Panula-tävlingen förra veckan. Jorma Panula själv berättar att han är oroad över att blivande dirigenter inte får tillräcklig övningstid. Musik blir det av Strauss, Sibelius, Mozart och Fredrik den store!

Tobias Volkmann
Tobias Volkmann Bild: Desiree Bastos tobias volkmann

Risto Joost
Risto Joost Bild: Hbl risto joost

Musikväktarna kl.19.30:
"Must the winter come so soon?" frågas det i en sång som har önskats i Musikväktarna. Vill du få med ditt eget önskemål så skicka ett mejl till musikvaktarna@yle.fi eller ring 0600 11 12 13 på tisdagskvällen. Programvärdar är Wivan Nygård-Fagerudd och Bertil Blom.

Konserten kl. 21.10:
I kväll bjuder Konserten på en färsk inspelning från i fredags då Radions symfoniorkester spelade musik av Lutoslawski, Beethoven och Bartok under ledning av Andrew Manze.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje