Hoppa till huvudinnehåll

Obama träffade Aung San Suu Kyi

Bild: AFP / Lehtikuva aung san suu suu kyi

USA:s president Barack Obama har under sitt besök i Burma träffat oppositionsledaren Aung San Suu Kyi. Efter mötet sade Obama att han har sett uppmuntrande tecken på framsteg i landet, och nämnde bland annat att Aung San Suu Kyi kunde friges från husarrest och väljas in i parlamentet.

Det är första gången som en amerikansk president besöker Burma.

Obama träffade också presidenten Thein Sein som har drivit igenom flera politiska och ekonomiska reformer.

Burma har i många decennier styrts av en militärjunta men leds nu av en nominellt civil regering. Som svar på den demokratiska utveckling som skett under den senaste tiden har många västländer har lättat på sina sanktioner mot Burma.

Efter besöket i Burma åkte Obama vidare till Kambodja där han ska träffa ledare för flera sydostasiatiska länder.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes