Hoppa till huvudinnehåll

Många nya lyxkrogar i Borgå

Bild: Yle krog

Flera restauranger som bjuder på så kallad haute cuisine eller fine dining har öppnats i Borgå på senaste tiden. Kunderna räcker ändå till alla.

Riku Stenros, som öppnade restaurangen Sicapelle för två månader sedan, säger att det finns tillräckligt med kunder för alla restauranger. Med det stora antalet turister som besöker staden behövs alla restauranger.

Trots att Sicapelle fokuserar mycket på turisterna, säger Stenros att Borgåborna borde utnyttja att det i staden finns restauranger av så hög kvalitet. Många kunder har redan märkt att man inte alltid måste åka till huvudstadsregionen för fin mat.

Gamla lagmannens nya ägare Teemu Lehtonen och Niclas Kavander håller inte med om att det finns massor med fine dining restauranger i Borgå, utan säger att deras ställe är det enda riktiga.

De litar på att djungeltrumman kommer att sprida informationen om deras restaurang och koncept. Gamla lagmannen finns till för både borgåbor och turister. Niclas Kavander säger dessutom att Borgå redan nu är känd för sina restauranger.

Läs också