Hoppa till huvudinnehåll

Attentat mot kyrka i Nigeria

Attack mot en kyrka i Zango-området i Nigeria
Bombdåd mot en kyrka i oktober Attack mot en kyrka i Zango-området i Nigeria Bild: EPA/STR attack

Över tio människor har dödats och omkring trettio har skadats i två bombexplosioner mot en kyrka inne i en militärkasern i Nigeria. Attentaten inträffade i Kaduna i norra Nigeria där den islamistiska gruppen Boko Haram har genomfört många dödliga attacker mot kristna.

Enligt nyhetsbyrån Reuters skedde attackerna under en gudstjänst. Bomberna var placerade i en buss, som körde upp vid kyrkan och exploderade först, tio minuter senare exploderade en annan bomb som var placerad i en bil.

Den andra attacken skördade flera offer eftersom människor strömmade till för att hjälpa offer i den första attacken.

Ingen har sagt sig stå bakom attackerna men Boko Haram som strävar efter att grunda en islamisk stat i norra Nigeria och har också tidigare attackerat kristna kyrkor och säkerhetsmyndigheter i området.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes