Hoppa till huvudinnehåll

Kent Nagano i klassisk tisdag

Kent Nagano
Kent Nagano Bild: Benjamin Elaovega kent nagano

Nordiskt julfirande, hamnstäder, Wagner och Frank Zappa. Det är fyra saker som står Kent Nagano nära. I Amadeus berättar den amerikanska dirigenten varför han blir ny chefsdirigent i Hamburg och Göteborg. Musikväktarna tar emot alla slags önskemål, gärna adventsmusik, och Konserten spelar Sibelius.

Amadeus kl.18.03
Nordiskt julfirande , hamnstäder, Wagner och Frank Zappa. Det är fyra saker som står Kent Nagano nära. I Amadeus berättar den amerikanska dirigenten varför han blir ny chefsdirigent i Hamburg och Göteborg. Amadeus tar också steget in i december med hjälp av en av Bachs adventskantater. Redaktör: Bertil Blom.
Musikväktarna kl.19.30:
Det lackar mot ... advent!
Musikväktarna tar som vanligt emot alla slags önskemål om klassisk musik, men adventsmusik har en litet större chans att bli uppfylld. Skicka ett mejl till musikvaktarna@yle.fi eller ring 0600 11 12 13 på tisdagskvällen. Programvärdar är Wivan Nygård-Fagerudd och Bertil Blom.

Konserten kl.21.10
Konserten är fullspäckad med Sibelius musik, närmare bestämt tredje och fjärde symfonin. En färsk inspelning från Radions symfoniorkesters turné i östra Finland. Redaktör: Leif Nystén.

Amadeus
Musikväktarna
Konserten

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje