Hoppa till huvudinnehåll

Många ville se Stella

Kön med skärgårdsbor ringlade sig lång vid halvfyratiden Bild: Ilkka Salonen stella

Allmänheten hade under måndag eftermiddag mellan klockan tre och fem möjligheten att bekanta sig med Finnferries nya landsvägsfärja Stella, som ska trafikera mellan Korpo och Houtskär från och med årsskiftet.

Stella stod parkerad nedanför Sigyn i Åbo hamn, och vid halv fyra tiden var kön ombord lång. En av dem som lyckats ta sig ombord var Yngve Wiberg som beskrev Stella så här:

- Ett mäktigt fartyg. Den är fin och stor och ändamålsenlig. Jag har nog åkt flera gånger till Norrskata till exempel med de andra båtarna och nog har det gått bra det också, men de är ju mindre.


Också Marja-Leena och Åke Mattsson från Åbo hade kommit i god tid för att undvika eventuella köer. Det var imponerade av såväl storleken på färjan som det rymliga maskinrummet.

Finnferries VD Mats Rosin var glatt överraskad över det stora intresset för Stella.

- Det känns bra, och färjan är färdig för trafik.

Enligt planerna sätts Stella officiellt i trafik från och med årsskiftet. Bara Närings-, trafik-, och miljöcentralen får landanordningarna färdiga, så är man från Finnferries sida redo att starta upp med provkörningar, vilket man räknar med att göra redan innan årsskiftet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland