Hoppa till huvudinnehåll

Flera matcher, tack!

Linda Cainberg och Birgitta Lindholm.
Linda Cainberg och Birgitta Lindholm. Bild: Yle /Kati Enkvist. spelare i helsingfors ifk

Inom damhandbollen är man frustrerad över att det spelas för få matcher inom FM-serien. Spelarna har inte möjlighet att utvecklas om de inte får tillräcklig matcherfarenhet.

- Vi får leva med den situation vi har säsongen ut, men sen skulle jag vilja att man funderar på vilken spelform som fungerar bäst om man vill att spelarna utvecklas, säger landslagstränaren Birgitta Lindholm i Morgonöppet.

Lindholm får medhåll av Linda Cainberg som spelar i Helsingfors IFK.

- Nu spelas det sexton matcher i grundserien och det är i minsta laget. Någonting på tjugo matcher skulle vara betydligt bättre. Det är viktigt att spelarna får uppleva matcher eftersom situationen är så annorlunda. Självklart försöker man ge sitt allt också på träningarna, men det blir en annan sak när man har en motståndare. Man får upp fiilisen i laget på ett helt annat sätt.

På väg mot jämställdhet

Lindholm tycker ändå att attityderna gentemot damhandboll är på väg i rätt riktning.

- Jämställdheten inom grenen blir bättre hela tiden, damerna och herrarna kommer lite i kapp varandra och i våra nordiska grannländer är det väldigt jämställt inom handbollen. Det är den enda rätta vägen för oss också.

Finlands handbollsdamer åker imorgon till Slovakien för att spela i VM-kvalet.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen