Hoppa till huvudinnehåll

Tarja Halonens sista självständighetsbal som president

Den 6 december 2011 stod president Tarja Halonen som värdinna för sista gången på festen. Handskakningen är högtidlig och spännande också för att flera presidentkandidater skrider in med sina bättre hälfter. Vi minns kanske också varumärkesklänningar och fartfylld dans.

President Tarja Halonen höll sin första självständighetsmottagningen 2000 och då satte hon sin egen prägel på festen. 2011 är ett vemodigt men festligt tillfälle för Tarja Halonen när hon tar emot för sista gången.

Det här året kommer inte en enda Mannerheimriddare till slottet.
Man kan se alla presidentkandidaterna i den långa kön som kommer fram för att hälsa på presidentparet.

Beundran väcker som vanligt de underbara klänningarna hos kommentatorerna. Men när Rovios vd Peter Vesterbacka kommer in med sin fru i Angry Birds-dräkt hickar många till. Vi får också höra om paret spelar mycket Angry Birds hemma.

När de förra presidenterna anländer är situationen extra högtidlig. Efter det blir det dans och vimmel, mat och dryck. I vimlet träffar yle bl.a. Elisabeth Rehn, som var på slottsbal första gången 1979, skådespelarna Ville Virtanen med frun Birthe Wingren och världsmästaren i ishockey Leo Komarov.

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

Nyligen publicerat - Arkivet