Hoppa till huvudinnehåll

TS: Finlands största kokainbeslag i Åbo

Kokain beslagtaget i Vanda. Bild: Lehtikuva / Jussi Nukari kokain

Finlands största kokainbeslag någonsin har gjorts i en matbutik i Åbo, rapporterar tidningen Turun Sanomat.

Personalen i butiken hittade för några veckor sedan hela 20 kilo kokain förpackade i små doser i några bananlådor.

Enligt polisen var kokainet inte avsett för marknaden i Finland utan sannolikt på väg till Ryssland eller Estland. Kokainet kom från Colombia och hade transporterats till Finland med långtradare från Sverige.

I Finland hade kokainet varit värt cirka 2,5 miljoner euro. Det är ett extra högt värde eftersom kokain är mycket svårt att få tag på i Finland. Vanligtvis är kokainbeslag mindre i Finland, det är oftast frågan om små paket på några hundra gram.