Hoppa till huvudinnehåll

Internet fungerar igen i Syrien

Damaskus tidigare i veckan. Bild: EPA/SANA / HANDOUT syrier

Internetavbrottet i Syrien uppges vara förbi. Internetförbindelser och en stor del av mobilnätet har legat nere sedan torsdagen. Rebellerna anklagar regeringen för avbrottet medan regeringen säger att det berodde på antingen en terrorattack eller ett tekniskt fel.

Den syriska nyhetsbyrån Sana meddelade strax efter att förbindelserna började fungera att det var frågan om ett serviceavbrott. Enligt nyhetsbyråerna AFP och Reuters började internet fungera igen i huvudstaden Damaskus och i närbelägna områden under lördagskvällen. Uppgifterna har också bekräftats av lokala invånare.

Den syriska regimen har anklagats för att begränsa bruket av mobiltelefonnätet och webben under den 20 månader långa konflikten i landet. Regeringen försöker begränsa informationsflödet och motarbeta rebellernas verksamhet.

Läs också: Nätet alltjämt nere i Syrien