Hoppa till huvudinnehåll

Klassisk Tisdag i Radio Vega

Bild: ORF, Österreichischer Rundfunk. musikväktarna

Amadeus kl.18.03
Närproducerat blåvitt

Musiken är närproducerat blåvit. Järnefelt, Tulindberg, Klami, Crusell, Tschetschulin, Kuula och Rantala samsas med Kotilainen och Sibelius. Med ryms flera nya skivor, bland annat med Annemarie Åström, Jukka Nykänen och Mellersta Österbottens kammarorkester. Redaktör: Bertil Blom

Musikväktarna kl.19.30

Lyssnarnas önskekonsert
Tavlor på en utställning, Otto Olssons Advent och Allegris Miserere har droppat in som önskemål till Musikväktarna. Skicka gärna in ett eget bidrag till musikvaktarna@yle.fi eller använd telefonnumret 0600 11 12 13 på tisdagskvällen. Programvärdar är Wivan Nygård-Fagerudd och Bertil Blom.

Konserten kl.21.10

Adventskonsert från Åbo Domkyrka
bjuder på den färska adventskonserten som hölls i fredags i Åbo Domkyrka. Florakören, Brahe Djäknar och Akademiska Orkestern inför en fullsatt domkyrka. Redaktör: Leif Nystén.

Amadeus
Musikväktarna
Konserten

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje