Hoppa till huvudinnehåll

Israel backar inte ifråga om bosättningar

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Bild: EPA Benjamin Netanyahu,bosättningar

Israel backar inte gällande sina planer på att utvidga bosättningarna öster om Jerusalem, trots den skarpa internationella kritiken.

I går framförde flera EU-länder skarp kritik över planerna att bygga 3 000 nya bostäder på Västbanken och i östra Jerusalem. Storbritannien, Frankrike, Sverige och Spanien kallade i går Israels ambassadörer till samtal för att protestera mot planerna. Också USA och Ryssland har bett Israel ännu fundera på projektet.

Enligt representanter för premiärminister Benjamin Netanyahu är de nya bosättningarna av allra största intresse för Israel. De är också en protest mot att den palestinska administrationen fick observatörsstatus i FN.

De nya bosättningarna spjälker Västbanken i två delar och försvårar bildandet av en palestinsk stat.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes