Hoppa till huvudinnehåll

Personalen på Norrvalla får besked i dag

Norrvalla i Vörå.
Norrvalla i Vörå. Bild: YLE/Ulrika Stagnäs-Lund norrvalla rehab center

Folkhälsans samarbetsförhandlingar avslutas i dag i Vörå. Ännu på förmiddagen förhandlar man om uppsägningar och senare under dagen får de anställda besked om resultatet.

Samarbetsförhandlingarna har berört hela personalen i Vörå på 7 0 personer. Den svenskspråkiga rehabiliteringen flyttar från och med början av året till Härmän kuntoutuskeskus. Hälften av de anställda på Norrvalla har arbetat inom rehabiliteringen. En del av dem torde få arbete i Härmä.

Folkhälsan äger fastigheterna i Norrvalla. Där kommer det även i fortsättningen att finnas idrottsinstitut, folkhögskola och simhall. Vörå kommun är intresserad av att utveckla området till ett idrottscampus.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten