Hoppa till huvudinnehåll

Positivt för ny Sjundeåhall

Här skulle den nya idrottshallen i Sjundeå placeras, säger Helena Lönn, Henrik Rehnberg och Frej Karlsson
Här skulle den nya idrottshallen i Sjundeå placeras, säger Helena Lönn, Henrik Rehnberg och Frey Karlsson Här skulle den nya idrottshallen i Sjundeå placeras, säger Helena Lönn, Henrik Rehnberg och Frej Karlsson Bild: Yle/Maria Wasström ny idrottshall i sjundeå

Planerna på en ny idrottshall i Sjundeå station har igen fått vind i seglen. Tidigare i veckan grundades Sjundeå intresseförening som har som första uppgift att ta sig an hallprojektet.

Sparbanksstiftelsen i Sjundeå kommer in som finansiär och är beredd att betala åtminstone en halv miljon euro om staten understöder med en liknande summa.

Också Sjundeå pensionärer är intresserade av att stöda projektet ekonomiskt förutsatt att föreningen får ett eget samlingsutrymme i den nya hallen. Sjundeå pensionärer har mottagit ett större arv av tidigare kommundirektör Rainer Nordström och vill genom hallprojektet ära hans minne, berättar Frej Karlsson från Sjundeå pensionärer.

Många föreningar

Sjundeå IF, Siuntion Sisu, SjuBa Sjundeå Badminton Boys and Girls, Sjundeå pensionärer och några privatpersoner var med om att grunda den Sjundeå intresseförening.

Tanken är att den nya hallen skulle placeras alldeles invid den gamla bollhallen som inte längre är ändamålsenlig och inte heller räcker till för det stora behov som finns säger ordförande för Sjundeå IF, Helena Lönn.

Idag är handbollen den stora grenen i Sjundeå men en ny hall behövs för att göra utrymme också för andra sportgrenar, säger Stig Nyman från badmintonföreningen SjuBa.

Den nya hallen ska planeras under nästa år och byggstart sker tidigast år 2014, tror Henrik Rehnberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland