Hoppa till huvudinnehåll

Snöflingor i papper

Ett fönster med svart foder, karm och spröjs. Fönstret är dekorerat med nästan tjugo papperssnöflingor i olika mönster och färger. Framför fönstret står en bänk med ett fårskinn, en svart stallykta och en spånkorg med ljung. Bilden är tagen från utsidan.
Snöflingor i papper Ett fönster med svart foder, karm och spröjs. Fönstret är dekorerat med nästan tjugo papperssnöflingor i olika mönster och färger. Framför fönstret står en bänk med ett fårskinn, en svart stallykta och en spånkorg med ljung. Bilden är tagen från utsidan. Bild: Yle Strömsö,Hobby,pyssel,Gör-det-själv,papperskonst,återvinning,fönsterdekoration

En klassiker som de flesta har prövat på är att klippa snöflingor i vitt papper! Jag har använt mig av gamla tidningar och reklam och resultatet blir fina mönstrade flingor i försiktiga färgtoner.

Det här behöver du:

  • gamla tidningar
  • broschyrer
  • utgångna väggkalendrar
  • affischer
  • sax
  • blyerts
  • linjal
  • spraylim

Snöflingor i papper - ritning

Gör så här:
Vik pappret enligt beskrivningen. Utgå alltid från ett kvadratiskt papper och när du väl har den strutformade vikningen är det bara att börja klippa. Ju fler klipp desto snyggare blir snöflingan! Testa att göra flingor i olika storlekar. Extra fint blir det då man kombinerar många till en helhet.

Jag använde mig av flyttbart spraylim när jag satte upp flingorna på fönstret. Spraya bara lite och pressa sen fast på fönsterytan. Då får du en jämn och fin yta på pappret. När flingan ska bort får du gnugga lite extra och ifall det lämnar ludd skrapa med rakblad.

Mer från programmet