Hoppa till huvudinnehåll

Ghana väljer president och parlament

Oppositionens huvudkandidat Nana Akufo-Addo vinkar till sina anhängare och ett hav av vuvuzelor. Bild: EPA / Legnan Koula nana akufo-addo

Valköerna ringlar långt utanför vallokalerna i Ghanas parlaments- och presidentval. President John Mahana utmanas av oppositionens huvudkandidat Nana Akufo-Addo.

Ghana är en av de snabbast växande ekonomierna i Afrika tack vare nya oljefynd och ses som ett gott exempel för demokrati i Västra Afrika. President John-Atta Mills dog i juni efter en kort tids sjukdom och då tog vicepresident Mahana över presidentskapet.

Ett exempel på demokratin i Ghana är presidentvalet för fyra år sedan, då Nana Akufo-Addo accepterade sin valförlust trots att han förlorade ytterst knappt. Till exempel i grannlandet Elfenbenskusten har flera val lett till våldsamheter.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes