Hoppa till huvudinnehåll

Oppositionen fortsätter protestera i Egypten

"Gå bort" står det på banderollen tillägnad Egyptens president Muhammed Mursi. Bild: EPA / Andre Pain kairo

Gatuprotesterna mot president Muhammed Mursis plan på en folkomröstning om en ny grundlag fortsätter i Egyptens huvudstad Kairo.

Tusentals demonstranter trängde sig i kväll igenom taggtrådsstängslet som omgärdade presidentpalatset. Det republikanska gardet som bevakar området skyddar nu ingången till palatset, men har inte ingripit för att avvisa demonstranterna. Några våldsamheter har inte heller rapporterats.

I ett televiserat tal inbjöd Mursi oppositionen till ett möte på lördag, men oppositionen tänker inte förhandla. Oppositionella ledare har kommit överens om att inte samarbeta innan Mursi drar tillbaka det dekret genom vilket han har utökat sina maktbefogenheter.

Hittills har minst sju personer dött och hundratals skadats i demonstrationerna.

Läs också: Obama uppmanar Mursi till dialog

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes