Hoppa till huvudinnehåll

Australiska radiopratare får terapi

Radiokanalens chef Rhys Holleran beklagade på en presskonferens sjuksköterskans död Bild: Joe Castro / EPA rhys holleran

I Australien får de två radiopratarna som busringde sjukhuset där den brittiska hertiginnan Catherine vårdades terapi efter att sjuksköterskan som besvarade samtalet hittades död på fredagen. Sjuksköterskan misstänks ha begått självmord.

Studiovärdarna vid 2Day FM i Sydney i Australien ringde upp King Edwards sjukhus i London och låtsades att de var drottning Elizabeth och prins Charles.

Catherine befann sig på sjukhus under några dagars tid på grund av graviditetsillamående.

Studiovärdarna tyckte att det här var ett roligt skämt - tills de fick veta att sjuksköterskan Jacintha Saldanha kort därefter hade tagit livet av sig. De två radiopratarna har bett om ursäkt för sin busringning och ska tillsvidare inte höras i etern.

Radiokanalens Facebook-sida har översvämmats av upprörda kommentarer som kräver att studiovärdarna ska straffas för sin busringning.

Radiokanalen 2Day FM har också redan blivit av med sponsorer på grund av fallet. Enligt tidningen The Australian har åtminstone supermarketkedjan Coles och telebolaget Telstra dragit tillbaka sina reklamer från kanalen.

Australiens premiärminister Julia Gillard kallar fallet för en "fruktansvärd tragedi".

Läs också