Hoppa till huvudinnehåll

Nora Brandt forskar i hästintresset bland flickor och kvinnor

Nora Brandt i stall Långvik
Nora Brandt i stall Långvik Bild: Yle/ Malin Hulkki nora brandt

Hästintresset har vuxit kraftigt i Finland de senaste åren. Speciellt är det vuxna kvinnor och flickor som har hästar som hobby. Nora Brandt som driver Långvik stall i Korsholm forskar också i varför just kvinnor och flickor ägnar sig åt hästsport i så mycket större utsträckning än män och pojkar.

Nora Brandt i stall Långvik
Nora Brandt forskar i hästintresset hos kvinnor och flickor Nora Brandt i stall Långvik Bild: Yle/ Malin Hulkki nora brandt

Hittills har Nora Brandt i sin forskning bland annat kommit fram till att ridningen av många uppfattas som terapeutisk och stallet som ett ställe där man får ha egen tid. I stallet övar man också många olika kompetenser. Dels ska man kunna vara känslig nog att läsa av hästen och samtidigt kunna uppträda som hästens ledare.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten