Hoppa till huvudinnehåll

Pepparkaksformar av bleckplåt

Johanna Ahlskog bakar pepparkakor
Johanna bakar pepparkakor med nya formar. Johanna Ahlskog bakar pepparkakor Bild: YLE/Strömsö pepparkaksformar

Johanna Ahlskog fick celebert besök av bleckplåtsmästare Krister Vidgren. Tillsammans tillverkade de pepparkaksformar av bleckplåt. Ritningen föreställde den kända Strömsöstjärnan som också pryder Strömsös flagga.

Så här såg det ut när de satte sig i verkstaden och böjde plåt.

Efteråt blev det förstås pepparkakskalas på verandan.

Det kan vara svårt att hitta material till pepparkaksformar i vanliga hobbybutiker och redaktionen rekommenderar också och att den som önskar arbeta med bleckplåt går en kurs innan verktygen tas fram. Bildgalleriet fungerar därför som inspiration, men för att du inte skall känna att du besökt den här sidan förgäves ger vi några tips på vad du kan göra med dina formar och din pepparkaksdeg.

Julmappen och December hos Janssons

Pepparkakshus

Prydnadspepparkakor

Granar av marsipan

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö