Hoppa till huvudinnehåll

Dödsfall i ambulans leder till åtalsprövning

Ambulans
Ambulans Bild: Yle/Fia Doepel ambulans

Fallet med den tolvåriga Svartåpojke som dog i ambulansen på väg till barnkliniken i Helsingfors går framåt. Pojken avled efter att han hade skickats hem från hälsocentralen i Karis och två gånger från Västra Nylands sjukhus.

Utredningen av fallet har gått mycket långsamt med tanke på att dödsfallet skedde redan för över två år sedan, i oktober 2010. Men nu är det klart att polisen för fallet till åtalsprövning, berättar kriminalkommissarie Rauli Salonen vid polisinrättningen i Västra Nyland.

Polisen började i våras förundersökningen med vårdpersonalen och då misstänktes mellan tre och fyra personer för dödsvållande och brott mot tjänsteplikt. I november blev polisen klar med alla förhör.

Avsikten var ännu i våras att fallet skulle gå till åtalsprövning i början av sommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland