Hoppa till huvudinnehåll

På juläventyr med Marias lilla åsna

Gunhild Sehlin gav på 1960-talet ut två omtyckta böcker om julens händelser ur ett annorlunda perspektiv.

Josef lyckas spara ihop pengar så att han kan köpa en åsna åt Maria, som är trött eftersom hon väntar ett barn. Den åsnan får sedan bära Maria till Betlehem och uppleva julnattens underbara händelser. Efter de vise männens besök går vägen till landsflykten i Egypten, men småningom får åsnan i alla fall bära hem sin matmor och hennes son till Nasaret.

Under advents- och jultiden sänder familjeandakten en uppläsningsserie där Kalle Sällström är berättare och där många med anknytning till Radio Vega, Kyrkans central för det svenska arbetet, Församlingsförbundet och Fontana Media medverkar som vise män, kameler, får osv. De centrala rollerna som åsnan, Josef och Maria läses i denna ”jultablå” av Sofia Torvalds, Lucas Snellman och Hedvig Långbacka. Producent för serien är Hedvig Långbacka.