Hoppa till huvudinnehåll

De första offren begravdes i Newtown

Bild: AFP / Lehtikuva / Mario Tama newtown

I natt begravdes de första offren för massakern i Newtown i USA. Två sexåriga pojkar, en av dem massakerns yngsta offer, jordfästes i den lilla staden i närheten av New York. I dag ska ytterligare två sexåriga flickor begravas.

Alla skolor i Newtown är stängda åtminstone tills i kväll, finsk tid. Lågstadiet Sandy Hook, där massakern ägde rum, kommer att hållas stängd tills polisens brottsundersökning är klar, och det är oklart att om skolbyggnaden alls tas i bruk igen.

Nu funderar man på att skicka alla barn till skolor i en grannstad. Newtowns polislöjtnant George Sinko har svårt att tro att barnen någonsin kommer att återvända till Sandy Hook.

- Vi vill att barnen ska hålla ihop. De måste ge varandra stöd, säger Sinko.

28 personer, inklusive gärningsmannen, miste livet i fredagens blodbad. Ännu har polisen inte kunnat berätta något om motivet för dådet. Säkerheten på skolor runtom i USA har skärpts.

Åtgärder av Obama att vänta

USA:s president Barack Obama ska under de kommande veckorna lägga fram förslag för striktare vapenkontroll, uppger Obamas administration för tidningen Wall Street Journal.

Målet är att förhindra nya massmord. Förslaget kan bland annat handla om att återinföra ett förbud mot så kallade attackvapen. Vita husets pressekreterare Jay Carney vill ändå inte ge ut detaljer om hur förslagen kommer att se ut.

Obama höll på måndagen ett möte med vice president Joe Biden och tre av sina ministrar för att diskutera åtgärder efter skolmassakern i Newtown.

Läs också: Obama kräver slut på tragedier

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes