Hoppa till huvudinnehåll

Nya mord i Sandhamn

Det är en solig julidag på Sandhamn. Hos Nora Linde är det fest och man följer målgången i segeltävlingen Gotland Runt. Stort jubel utbryter när båten med Noras man Henrik som styrman seglar in som vinnare! Men segerglädjen förbyts snabbt i tragedi. I väntan på nya avsnitt sänds säsong 2 av Morden i Sandhamn i repris. (Säsong 5 startar 15.12.2015)

På vägen in mot Sandhamn faller båtens kapten Oscar Juliander plötsligt ihop, skjuten i bröstet. Var kom skottet ifrån? Och vem sköt?

Kriminalinspektör Thomas Andreasson vid Nackapolisen får uppdraget att lösa mordfallet tillsammans med kollegan Mia Holmgren. Det visar sig att Oscar Juliander, en välkänd och etablerad konkursadvokat och dessutom vice ordförande i Kungliga svenska segel sällskapet, dolt både hemligheter och lögner bakom sin tjusiga fasad.

När Nora, med sina juridiska kunskaper, hjälper till att försöka lösa fallet väcks känslorna mellan henne och Thomas på nytt. Något som ytterligare komplicerar Noras och Henriks redan dåliga förhållande, och Nora inser att hon måste besluta sig för att skiljas eller inte.

Den andra säsongen av Morden i Sandhamn baserar sig på Viveca Stens bok I den innersta kretsen. Säsongen sändes första gången i Yle Fem år 2012.

Morden i Sandhman (16) (Säsong 2 / Sverige 2012)
Tisdagar kl. 22.00, säsongstart 24.11.2015
3 avsnitt
7 dagar på Arenan

I rollerna: Jakob Cedergren, Alexandra Rapaport, Jonas Malmsjö m.fl.
Regi: Niklas Ohlson & Mattias Ohlsson

Produktion: Filmlance för TV4 / Samproduktion.

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem