Hoppa till huvudinnehåll

Premiär för Ove Sundbergs egna serie

I den nya komediserien Kontoret dyker karaktären Ove Sundberg från Solsidan upp som chef för ett gäng märkvärdiga typer på Svensk kontorshygien AB. Han är socialt osmidig och mer intresserad av att få till den perfekta onelinern än att ta hand om nedskärningar och uppsägningar.

På Svensk kontorshygien AB i Upplands Väsby är Ove Sundberg chef. Han är socialt osmidig och mer intresserad av att få till den perfekta onelinern än att ta hand om nedskärningar och uppsägningar. På kontoret arbetar även Viking Ytterman. Han är den stela säljaren som utvecklat en skrämmande respekt för disciplin och hierarkier.

Här jobbar också den underpresterande Erik Lundkvist, som trots att han är smart och slagfärdig aldrig vågar byta jobb, utan tycks ödesbestämd till meningslösa bråk med Viking. På Svensk kontorshygien arbetar också Terese. Hon är receptionisten som, liksom Erik, drömmer om ett annat liv. Kanske med Erik.

Seriens förlaga är serien The office. Precis som i The Office kännetecknas serien av den dokumentära känslan, de dråpliga ögonblicken och stark igenkänningskomik.

Del 1/8

I rollerna: Henrik Dorsin, Björn Gustafsson, Kim Sulocki, Sissela Benn Regi: Michael Lindgren & Jacob Seth Fransson

Produktion: Jarowskij för TV4 / Samproduktion. Alla avsnitt finns på Arenan i 30 dagar.

Yle Fem tisdag 18.12 kl. 21.30

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje