Hoppa till huvudinnehåll

Många jobbar på julen

Borgå sjukhus har satsat på att skapa julstämning. Bild: Yle/Carmela Walder julgran

Det finns många yrkesgrupper som jobbar på julen, hit hör förutom jultomtar och julgubbar också brandmän, polisen och sjukskötare.

Men det finns också allt fler butiker och servicestationer som håller öppet under helgen, många bensinmackar har öppet 24 timmar i dygnet hela helgen.

Per-Johan Niskanen tankar bilar hela julafton på en av bensinstationerna i Borgå. Han har valt att jobba för att göra det möjligt för kollegerna som har barn att ha ledigt. Per-Johan Niskanen håller ledigt både juldagen och julannandag för att kunna träffa släkten.

Sjukskötare Ann-Sofie Aspelin-Hiltunen jobbar nattskift vid Borgå sjukhus jour. Personalen planerar knytkalas, men väntar sig också en bråd arbetsdag. Ann-Sofie Aspelin-Hiltunen jobbar första julen på många år, barnen är så stora nu att de bra klarar sig utan mamma på julaftonskvällen och -natten.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland