Hoppa till huvudinnehåll

Jultrafiken är inledd

Turtrafiken har förlöpt väl i hela landet, frånsett en kedjekrock i Juva. Enligt trafikverket har det inte funnits några värre stockningar. I tågtrafiken har det uppstått en del förseningar.

Under fredagen väntade Vägverket att omkring 74 000 bilar skulle lämna huvudstadsregionen. Överlag väntades dubbelt så många bilar i trafiken på fredag som under en normal dag.

Också lördagen antas bli livlig på vägarna och järnvägarna. På VR säger man att omkring 50 000 personer kommer att resa med tåg under de mest populära dagarna inför jul. De mest efterfrågade tågen är redan slutsålda.

De bilister som rör sig på vägarna i Nyland och Kymmenedalen varnas för dåligt väglag, i resten av landet råder normalt vinterväglag.

Som vanligt patrullerar frivilliga servicemän på vägarna. Operation Snöflinga är Automobilförbundets traditionella hjälpservice, medan Finlands Vägservicemän jobbar under namnet Operation Julgubben.

Telefonnumret till Operation Snöflingan är 0200 8080 (1,95 euro per minut + lokalavgift) och till Julgubben 0600 00200 (1,95 euro per minut + lokalavgift).

Den senaste väginformationen med upplysningar om bland annat väglaget på olika håll i landet hittas på Trafikverkets sidor.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes