Hoppa till huvudinnehåll

Nelson Mandela mår bättre

Nelson Mandela.
Arkivbild. Nelson Mandela. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LEON NEAL anc

Sydafrikas förre president Nelson Mandela mår bättre. President Jacob Zuma har besökt den 94-årige Mandela på sjukhuset där han har vårdats i två veckor. Enligt Zuma ser Mandela mycket piggare ut och är glad över att få besök.

Han togs in på sjukhus för en lunginfektion och har också genomgått en gallstensoperation. Försämringar i Mandelas hälsotillstånd mottas alltid med oro och bestörtning.

Mandela var den första demokratiskt valda presidenten i Sydafrika efter att han 1990 frigavs efter 27 år i fängelse. Han ledde inom ramen för Afrikanska Nationalkongressen ANC motståndskampen mot det rasistiska vita styret och i sin egenskap av ikon för antiapartheidpolitiken är han omåttligt populär i sitt hemland.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes