Hoppa till huvudinnehåll

Lyly: Regeringen bär sitt ansvar

Bild: Yle fackcentralen

Enligt FFC:s ordförande Lauri Lyly har förlusten av lyxkryssarbeställningen en stor inverkan på hela varvsindustrins framtid i Finland. Nu måste man fundera på åtgärder är att trygga branschen, säger Lyly.

Lyly säger sig vara mycket bekymrad för de finska varvsarbetarna. Enligt Lyly innebär beslutet att det nya kryssningsfartyget byggs i Frankrike att det är tråkiga arrangemang på kommande i Åbo- och Raumoregionen.

- Jag är rädd att detta avspeglar sig på kedjan av underleverantörer med arbetslöshet som följd. Arbetsmängden minskar om man inte får några nya beställningar. Det finns inte så hemskt många av dem i världen, sade Lyly i Yles Radio 1 i morse.

Lyly vill inte ta ställning till om Finlands regering fattade fel beslut när den inte beviljade STX Finland lån.

- Det måste man fråga regeringen. Regeringen bär sin del av ansvaret för att beställningen inte landade i Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland