Hoppa till huvudinnehåll

Få olyckor trots halkan i Österbotten

Fotgängarna lever farligt i vinterhalkan.
Arkivfoto Fotgängarna lever farligt i vinterhalkan. Bild: Yle/Roger Källman strandvägen

Trots det vädret och det dåliga väglaget har det inte inträffat något exceptionellt stort antal olyckor. Det uppger man på Vasa centralsjukhus, VCS.

- Några enstaka frakturer till följd av halkan har vi fått in men det är allt, säger ansvarige sjukskötaren på akutpolikliniken vid VCS.

På akutpoliklinken vid VCS har de inte förberett sig något extra med tanke på vädret utan har som normalt kallat in extra personal med anledning av nyårsafton.

Vid huvudhälsostationen i Vasa har de hittills i dag fått in sex patienter som halkat och skadat sig. En sjukskötare uppger att det för tillfället är lång kö och att det hela tiden kommer in fler patienter.
- Jag vet inte om det är mer eller mindre jämfört med tidigare år men mycket är det och vi har fullt upp hela tiden.

Vid jouren vid Malmska sjukhus i Jakobstad har de fått in knappa tio fall som är orsakade av halkan.
- Vi har haft mycket patienter här hela dagen men vi har inte föberett oss något extra utan tar det som det kommer. Blir det värre får vi lov att kalla in extra personal, säger biträdande överläkare Katarina Näs på jouren vid Malmska.

Meteorologiska institutet varnar fotgängare och bilister för dåligt väglag i Mellersta Österbotten på nyårsdagen. Gång- och cykelvägar kan redan nu vara mycket hala på grund av packad snö. I Österbotten råder normalt väglag.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten