Hoppa till huvudinnehåll

Minneslista för nyårsfirare i stan

Fyrverkerier mot en natthimmel
Fyrverkerier mot en natthimmel Bild: AP Graphics Bank las vegas

På nyårsafton kan man se stadens fyrverkerier på Senatstorget i Helsingfors där stadsdirektör Jussi Pajunen även håller sitt traditionella nyårstal. Från och med kvart över tio lönar det sig att vara på plats - bland annat uppträder artisterna Johanna Försti, Osmo Ikonen och Michael Monroe.

Polisen påminner om att ficktjuvar ofta är i farten under stora folksamlingar, samt att tillställningen på Senatstorget är drogfri. Polisen övervakar evenemanget både i civil- och tjänsteklädsel.

Raketer förbjudna i centrum

Det är tillåtet att skjuta raketer mellan klockan 18.00-02.00, men på Senatstorget är fyrverkeripjäser förbjudna för allmänheten. Räddningsverket i Helsingfors har förbjudit fyrverkerier i stora delar av Helsingfors centrum för att förhindra skador i folksamlingarna.

På grund festen på Senatstorget kör spårvagnarna som annars skulle åka förbi torget undantagsrutter. Det sker från och med klockan 18. I Eira och på Skatudden ersätts spårvagnarna med bussarna 3X, 4X och 4XT.

Extra avgångar är insatta både i tåg- och busstrafiken och metron kör två timmar längre än vanligt under nyårsnatten. Annars kör kollektivtrafiken i huvudstadsregionen enligt fredagstidtabeller på nyårsafton.

På nyårsdagen är det söndagstidtabeller som gäller.

De flesta butiker håller öppet mellan 7-18 på nyårsafton, Alko betjänar klockan 9-18. Posten är öppen som vanligt. De flesta butikerna är stängda på nyårsdagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen