Hoppa till huvudinnehåll

Nya protester mot kvinnovåld i Indien

Bild: EPA/HARISH TYAGI indier

Protesterna mot kvinnovåld fortsätter i Indien. Demonstranter, bland dem olika studentgrupper och kvinnorättsaktivister, samlas i Delhi för att protestera mot kvinnovåld efter att en ung kvinna avled efter en brutal våldtäkt.

Samtidigt har tusentals indier och nattklubbar ställt in nyårsfirandet för att sörja den 23-åriga kvinnan. Också landets armé har ställt in sina planerade festiviteter.

Den unga kvinnan avled i lördags, nästa två veckor efter att hon blev brutalt överfallen av en grupp män i en buss i New Delhi. Hon kremerades i New Delhi i går.

Kvinnans anhöriga kräver att alla sex misstänkta gärningsmän döms till döden.

- Kampen har nu börjat. Vi vill att alla de åtalade ska hängas och vi kommer att kämpa för det, säger kvinnans bror till The Indian Express.

Hårdare straff för unga brottslingar?

Den indiska regeringen har utsatts för hård kritik på grund av dess oförmåga att bekämpa våldtäkter i landet. Många anser att regeringen saknar kontakt med verkligheten och att den inte vet hur man borde hantera situationen. Nu överväger regeringen att införa strängare straff för ungdomsbrottslingar.

Gruppvåldtäkten har väckt diskussioner om strängare straff för ungdomar. En av de sex personer som greps som misstänkt för våldtäkten och åtalats för mord är en minderårig man.

Regeringen vill se över brottslagen och ge strängare straff till ungdomar som är 17 år eller äldre och gjort sig skyldiga till grova brott. Om lagen ändras kan minderåriga dömas till döden.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes