Hoppa till huvudinnehåll

På äventyr med Marias lilla åsna

Den första julens händelser är fulla av dramatik och spänning, högtidlighet och uppsluppenhet, I Familjeandakterna lördag morgnar har vi fått följa med händelserna ur ett litet annorlunda perspektiv. Huvudrollen innehas av en liten, misshandlad åsna som Josef och Maria tar hand om och som sedan bär Maria och Jesus-barnet hela den långa vägen från Nasaret till Betlehem och Egypten och sedan tillbaka hem igen.

Gunhild Sehléns böcker Marias lilla åsna och Åsnan och barnet handlar om den heliga familjens äventyrliga resa från Nasaret till Betlehem, vidare till Egypten och tillbaka till Nasaret. Huvudpersonen är den lilla misshandlade åsna som Maria och Josef tar hand om och som sedan troget bär Maria och Jesus-barnet på de långa färderna. Hedvig Långbacka har valt ut delar av boken och tillsammans med en rad kolleger och vänner från Radio Vega, Kyrkans central för det svenska arbetet, Församlingsförbundet, Kyrkpressen och Fontana media spelat in ett slags jultablåer, där Kalle Sällström fungerar som berättare. På bilden från en inspelningssession Pian Wistbacka (en kamel), Sofia Torvalds (åsnan), Lucvas Snellman (Josef), Stefan Myrskog (en rik köpman), Kalle Sällström Hedvig Långbacka (Maria). Dessutom medverkar i olika avsnitt Benny Törnroos, Fred Wilén, Rolf Kokkola, Jan-Erik Lindqvist, Helena Sandberg, Kerstin Kronwall, Bertel Lindell och Tomas Ek.

Läs också

Tro

Nyligen publicerat - Tro